XƏBƏR LENTİ
19 Aprel 2021
18 Aprel 2021
17 Aprel 2021
16 Aprel 2021



Təzyiq yüksələndə hansı qidalardan imtina edilməlidir?
Sağlamlıq 09:18 / 08.03.2021

Mütəxəssislər yüksək təzyiq halında zərif ağ undan istifadə edilməməsini məsləhət görürlər.

Yenisəs.az bildirir  ki,   Publika.az -ın xarici KİV-ə istinadla verdiyi  xəbər görə , belə məsləhətlər Mayo Klinikasının mütəxəssisləri tərəfindən verilib.

Ağ un məhsulları bu gün çörək, peçenye və və digər məhsulların istehsalında olduqca populyardır.

Klinikanın mütəxəssisləri təmizlənmiş ağ unla hazırlanan məhsullarda zərərli dad qatqısı olduğunu xatırladırlar. Bu cür yeməyə sevgi qan şəkərini və insulinin səviyyəsini artırır, metabolik problemlərə səbəb olur.

Mütəxəssislərin fikrincə, ağ unun şirin dadı olmaya bilər, lakin çox miqdarda zərif şəkərin istifadəsi səbəbindən ortaya çıxan eyni problemlərə səbəb yol açır.


1035 oxunub

InvestAZ